A 12 év alattiaknak egy, míg a felnőtteknek két kört kellet teljesíteniük a Hagymatikum körül a Szilveszteri futáson. A futókat Bagi Mátyás funkcionális tréner melegítette be.

Régi hagyomány már Makón, hogy az év utolsó napján Szilveszteri futással búcsúztatják az évet a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. A tavalyi esztendőben az akkor érvényben lévő jogszabályok miatt a sporteseményt nem tudták megtartani, így most nagyon készültek a programra a szervezők. Információnk szerint rekord számú tömeg gyűlt össze a Makovecz téren.

Kovács Gábor sportszervező elmondta: mivel az idén is olyan távot választottak, mely mindenki által teljesíthető, ezért egyre többen érkeznek családok is a futásra. Edzettség nélkül is bárki rajthoz állhatott – emelte ki. A Hagymatikum Gyógyfürdő beruházása sem okozott gondod, a Makovecz térről a Teleki László utcára átvezető sikátort felügyelet mellett biztosították.

Azt is megtudtuk, hogy a célba érve mindenki kapott egy tombolaszelvényt, így a legszerencsésebbek értékes nyereménnyel zárhatták 2021-et. Közel 60 nyeremény talált gazdára. A fődíj egy gyümölcskosár volt.

A családok, baráti társaságok mellett szép számmal képviselte magát többek között a Makó Budó Klub, a Maros Télisportegyesület és a MENYUKE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest