A nemzeti sakk csapatbajnokság II. osztályában a Kisújszállással csaptak össze versenyzőink. Kettes számú gárdánk az éllovas ellenféllel szemben is tudott pontot szerezni.

A II. osztály legerősebb csapata fogadta otthonában december 19-én a Duocor-Makói SVSE Sakk Szakosztálya tagjait. A Kisújszállással szembeni összecsapásra reális tervekkel érkezett a makói kettes számú gárda, akik néhány pont megszerzését tűzték ki célul. – A tizenkét táblás mérkőzés során, amelyek mindegyikén jóval nagyobb tudású és helyenként több címviselő ellenféllel néztünk szembe, kivívtunk egy győzelmet és elértünk négy döntetlent. Ezáltal a megszerzett három pont elégedettségre ad okot számunkra – értékelt az egyesület ügyvezető elnöke. Horváth Zsolt elismerte, kritikus szemmel nézve egy pontot elvesztegettek, hiszen két játékosuk is nyert állást rontott, amiből a játszma végén pontosztozkodás történt. Ezzel együtt, gratulált Hajnal Bencének a teljes pontért, valamint elismerését fejezte ki Restás Péter FIDE mesternek, dr. Kovács Arthurnak, Gálfi Leventének és Jáksó Ábelnek a döntetlen elérésért.

A makóiak a kilenccsapatos bajnokság tabelláján jelen pillanatban a nyolcadik helyen állnak. A legnehezebb küzdelmeken túl vannak, így minden okuk megvan arra, hogy bizakodva tekintsenek 2022-re.