Két korcsoportban képviselhetik Csongrád-Csanád megyét februárban a floorball országos döntőjében a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapatai. A kisiskolások nemrégiben csoportgyőztesekként jutottak az elődöntőkbe.

December 9-10. között Kecskeméten került megrendezésre a floorball Diákolimpia Országos Elődöntője, ahová pitvarosról három korcsoportban jutottak be a gyerekek. A torna, a vírushelyzetre való tekintettel két napos volt. Első körben a II. korcsoportos gyerekek mérték össze tudásukat a pályán.

A Papp Botond, Burján László, Kerekes Levente, Varga Milán, Surányi Barnabás és Antolik László alkotta csapat már egy jól összeszokott gárda, hiszen közülük négyen, két évvel ezelőtt a Floorball Kispályás Diákolimpián az országos hetedik helyen végeztek. Az összhang most is jól látszódott a pályán és a minőségi cseréknek köszönhetően csoportgyőztesként jutottunk az elődöntőbe.

– Az ellenfél a Mélykút volt, akikkel szemben alul maradtunk, de így is az előkelő második helyen zártuk a tornát és ezzel bejutottunk az ország legjobb nyolc csapata közé  – összegezte Moravszki Gábor, a csapat edzője.

December 10-én a III. korcsoportban kezdődtek meg a floorball összecsapások. A Papp Dániel, Papp Botond, Börcsök Dávid, Takács Levente, Sódar Richárd és Varga Milán összeállítás csoportjukat megnyerve jutott az eldöntőbe, ahol 5:3-ra tudtak diadalmaskodni. A döntőben a Mélykút csapatával találkoztak, akiknek 3:2-re sikerült felülemelkedniük a pitvarosiakon, de az ezüstérem így is a nyakukban csilloghatott. Az dobogós helyezésnek köszönhetően pedig az országos döntőben szerepelhetnek a kisiskolások.

Az I. korcsoport, azaz a legkisebbek tisztes helytállással és kimagasló teljesítménnyel a 4. helyen végezték – mondta el Moravszki Gábor, aki hozzátette, az utolsó meccsükön múlt a dobogó alsó foka, de ott elfáradtak, hiszen szeptember óta játszanak együtt. Ennek ellenére nagyon büszke a fiúkra. Csapat tagjai: Surányi Barnabás, Unyatyinszki Bendegúz, Antolik László, Balogh Ferenc, Valent Flórián, Szőcs Bence

Az I. és II. korcsoportos fiúk a megyét egyedüliként fogják majd képviselni az országos döntőben, melyet február 5-6. között rendeznek majd meg Szentesen. Mint megtudtuk célként egy hetedik előtti helyezést tűztek ki maguknak a csapatok.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest