Eredményes és szép évet zár a Magán Zeneiskola, amely nagy erőkkel készül a január elseji újévi koncertjére, jövőre pedig Horvátországba, Romániába és Norvégiába is szeretnének elutazni.

Csikota József portálunknak elmondta, bár pandémiás időszakot tudhatnak maguk mögött a Magán Zeneiskolában is, ettől függetlenül nagyon eredményes és szép évet zárnak.

 – Tavasszal, amikor hónapokig nem tudtunk találkozni a gyerekekkel személyesen, hála Istennek nekünk sikerült az online oktatásban olyan kapcsolatot megőrizni a tanulókkal, hogy eredményesen tudtunk dolgozni, és év végén már az év végi beszámolók, vizsgák már nagyon szépen sikerültek – idézte fel a karnagy-igazgató, aki hozzátette: nemcsak a gyerekkel, hanem a videóhívásokon keresztül a szülőkkel is szorosabb kapcsolatot tudtak kiépíteni.

Kiemelte: sikerült az intézményben megőrizni a tanulólétszámot, a pandémia ellenére ebben a tanévben is ugyanakkora maradt a beiratkozók létszáma – a művészeti iskolában minden évben újból be kell iratkozni –, több mint ezer fő iratkozott be, hogy művészetet tanuljon; táncot, képzőművészetet és zenét.

Az elmúlt tanévben a korábbi évekhez hasonlóan nagyon sok versenyen indultak; nemcsak országos, hanem nemzetközi versenyeken is. Lettországba, Szerbiába és Ukrajnába is elutaztak, ahonnan a tanulóik dobogós helyezésekkel tértek haza, akárcsak az online versenyre benevezett zenekaruk is. Nemrégiben Szerbiában egy nemzetközi fúvószenekari versenyen a nagy koncertfúvós zenekaruk, valamint az ifjúsági utánpótlás zenekaruk is kiemelt arany diplomát szerzett, előbbi 100, utóbbi 95 ponttal.

Nemcsak zenekaraik, hanem egyénileg induló növendékeik is vannak, akik számos versenyeredménnyel öregbítették az iskola hírnevét az előző évben. Csikota József rámutatott arra is, hogy ugyanúgy a képzőművész tanszakuk is indult különböző rajzpályázatokon, számos eredménnyel, táncosaik pedig többek között megyei versenyeken is indultak.

– Nyár elején, amikor beindult az élet minden területen, akkor elkezdtünk mi is komolyan mozgolódni, és a környező falvakba, valamint Makó városában fellépni, táborokat is szerveztünk – osztotta meg portálunkkal, továbbá örömét fejezte ki, hogy a minden évben megrendezésre kerülő, augusztus 20-hoz kapcsolódó Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiváljukat is meg tudták szervezni.

– Voltak vendégzenekaraink Romániából, Szerbiából, és nagyon szépen és nagyon jól sikerült! – hangsúlyozta Csikota József, továbbá hozzátette: ősszel is több fellépés és térzene várta a zeneiskolát, Makón és a térségben is.

– Nagyon nagy öröm számunkra az, hogy az újévi koncertre nagy erőkkel készülünk, tavaly online módon volt megrendezve, egyébként hosszú évtizedek óta minden évben január elsején szokott lenni a rendhagyó újévi koncertünk, és most is nagyon boldogok vagyunk, hogy megrendezhetjük. A Hagymaházban lesz, és mivel nagyon nagy az érdeklődés, ezért két előadást fogunk megtartani. Az egyik január elsején négy órakor, a másik előadás pedig szintén elsején, hét órakor fog kezdődni – osztotta meg a karnagy-igazgató, aki elárulta, minden évben sztárvendéget is hívnak, az idei évben Szekeres Adrienn lesz.

A jövő évi tervek kapcsán elmondta: nagyon optimisták, és mindig terveznek, kreatívak, és mint hangsúlyozta, egy ilyen időszakban is tervezni kell, még akkor is, ha csak bizonyos része tud megvalósulni.

– Jövő évre sok szép tervünk van, van jó néhány meghívásunk: Horvátországba, Romániába és Norvégiába is hívtak bennünket, ezeket szeretnénk majd teljesíteni – emelte ki Csikota József.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest