Sikeres őszi szezont tudta maga mögött a Makó FC NB3. csapata, hiszen újoncként a tabella harmadik fokán pihenhetnek Siha Zsolt tanítványai. Karácsonykor náluk is megáll egy picit az élet, és a családjuk körében tölthetik az ünnepeket a labdarúgók, akik közül néhányat portálunk is megkeresett.

Ahány ház annyi szokás – tartja a mondás, így karácsonykor is a hagyományok sokfélék lehetnek, de a legfontosabb vonások megegyeznek. Feldíszített örökzöldek, meghittség és együttlét. A Makó FC játékosai is ünnepléssel, pihenéssel és családjuk körében töltik az ünnepeket. Magyar György feleségével és két gyermekével kíván mindenki kellemes ünnepeket.

– December 24-én a gyerekek díszítik a fát, fő a töltött káposzta,sül a kacsa és a mézeskalács. Este pedig mehet az ajándékozás. Két napra elosztva meglátogatjuk a szülőket, nagyszülőket. Jómagam pedig 26-án a szegedi tűzoltóságon (remélhetőleg munka nélkül) szolgálatban, a kollégákkal töltjük a Karácsony utolsó napját –mondta el a labdarúgó.

Hasonlóképpen zajlik az ünnepi kör Nikitscher Tamáséknál is.

– A karácsonyfát közösen díszítjük fel. Az ünnepi asztalról elmaradhatatlan a halászlé, de kerül még rántott hús és különböző köretek is. A desszert természetesen nálunk is a bejgli. Kisebb ajándékokat veszünk csak egymásnak, hiszen sokkal fontosabb, hogy ilyenkor össze tud jönni az egész család. Vacsora után közös programként társasjátékozni szoktunk – árulta el Tamás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest