A vírus okozta nehézségek ellenére, sikeresen teljesítették az őszi szezont a Makói Kézilabda Club utánpótlás együttesei. Az egyesület Makó mellett számos kistelepülésen van jelen, emellett a SZIGNUM-ban már a testnevelési órák keretén belül is megismerkedhetnek a gyerekek a sportággal.

A legtöbb együttes már augusztusban elkezdte a felkészülést az őszi bajnokságra, melyek többsége a tanévkezdéssel egyidőben indult el, az U8 és U9-es korosztály kivételével, akik csak februárban kezdik meg szereplésüket éles meccsen.

– Az egyesület fiú ifjúsági csapata a második helyen fejezte be az őszi szereplést. Ez előkelő eredménynek számít látva az erőteljes csapatoka, akik vannak a bajnokságban. A fiú OSB gárdánk a 12 csapatból, a VII. helyen végzett. A lányok a dél-keleti csoportban, hatodikok lettekösszegezte Nacsa Ferenc a Makói KC elnöke.

Elmondta: a világjárvány miatt, a Magyar Kézilabda Szövetség szigorú szabályokat vezetett be, amely némileg megnehezítette az egyesület munkáját, de a szülők mindvégig segítő kezet nyújtottak. Enyhítés volt azonban, hogy a mérkőzéseket 6+1 fővel már megkezdhették és nem kellett a tíz fős maximumot teljesíteni.

Az elnöktől továbbá megtudtuk, hogy Makó mellett Csanádpalotán, Apátfalván, Maroslelén és Földeákon is jelen vannak. Összesen 17 edzővel dolgoznak együtt. Emellett egy örömteli hírről is beszámolt.

– A Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskolában a mindennapos testnevelés órák keretén belül már délelőtt is vannak kézilabda képzések jelenleg az első és második osztályos gyerekeknél. Ennek nagyon örülünk és február végén, március elején önálló csapatként indítjuk majd őket a meccseken. A tervünk az, hogy minél több intézményben hasonló oktatás folyjon. – számolt be róla portálunknak Nacsa Ferenc.

A csapatok január első hetében kezdik meg a felkészülést a tavaszi szezonra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest