Közösségi összefogás eredményeként sikerült 250 délvidéki család karácsonyát szebbé tennie makói önkénteseknek. A Boldogasszony Iskolanővérek, a Szent István Király Plébánia és a Szignum Iskola „fordított advent” elnevezésű akciójában sok segítőkész ember vett részt.

– Vágyunk ebben az időszakban jót cselekedni, és ha valóban fontos a meghirdetett cél, akkor szívesen csatlakoznak mások is – osztotta meg tapasztalatait Nyúl Patrícia M. Fidelis. A Boldogasszony Iskolanővérek rendjének tagja már számos karitatív kezdeményezés ötletgazdája és szervezője volt. Korábbi években cipősdoboz akciót és csoki gyűjtést hirdetett meg, valamint adakozásra tett felhívást azért, hogy a világ több pontján gyermekek karácsonyát varázsolja szebbé.

A missziós lelkületű szerzetes ezúttal „fordított adventet” hirdetett meg az ünnep előtti négy hétben. – Egy ötlet nyomán arra gondoltam, hogy az idei várakozásunk lehetne más, mint korábban. Arra hívtam mindenkit, hogy naponta csodálkozzunk rá valamire, ami jelzést, jó érzést ad nekünk, másrészt valami apró lemondással járuljunk hozzá mások öröméhez. Azt kértem, hogy amikor kinyitunk az adventi naptárunkon egy ablakot vagy elolvasunk egy szentírási részt, akkor képzeljünk el valakit, akinek ajándékot készítünk úgy, hogy mindig valami apróságot félreteszünk neki egy dobozba karácsonyig – tudtuk meg. Fidelis nővér elmondta, hogy elsősorban édességeket, jó állapotú játékokat, téli ruházatot és írószert vártak, de bármilyen olyan dolgot is lehetett hozni, amelynek maga az adományozó is örülne.

A felhíváshoz nagyon sokan csatlakoztak a belvárosi katolikus plébánia és a Szignum közösségéből; szinte egy szobányi adomány gyűlt össze a nővérek rendházában. – Örülök ennek a lehetőségnek, mert a gyermekeinkben tudatosítani kell, hogy most mindennél nagyobb szükség van az önzetlenségre – írta egy anyuka egy doboz felajánlott játék mellé, amelyet a többi ajándékkal együtt ezúttal Délvidékre juttatnak el a szervezők. – 25 éve van az iskolanővéreknek Nagybecskereken középiskolás lányok részére kollégiuma, ők kapják majd a meglepetéseket, valamint Muzslya magyar családjaihoz juttatjuk el és Hajdújárás Lurkóházas kisiskolásaihoz is. Jó helyre kerülnek majd a szépen díszített és megtöltött dobozok; oda, ahol valóban nagyon fognak örülni nekik – avatott be a főszervező, aki önkéntesekkel és Pálfai Zoltán atyával személyesen szállítja ki a rengeteg csomagot karácsony előtt. 

A 250-es szám pedig nem véletlen: A belvárosi Szent István Király Plébániatemplom felszentelése éppen ennyi esztendeje történt, és ezzel az eseménnyel is összekapcsolódott az adventi jótékonysági felhívás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest