Minden évben a hagyományos évzáró gálájukon kerít sor a Makó Budó Klub elnöksége, hogy elismerje azon versenyzőik, sportolóik és tagjaik munkáját, akik a legaktívabban részt vettek az egyesület életében. A pandémia miatt idén erre nem kerülhetett sor, azonban szakosztályi kereteken belül hét tagjuk munkáját is elismerték.

Az idén sem a megszokott keretek között tudott működni az egyesület, hiszen a vírushelyzet nem csak a versenyekbe, de az edzésekbe is beleszolt, ennek ellenére minden lehetőséget kihasználtuk a közös munkára, tudtuk meg Márton Imrétől.

– Ezért gondoltuk úgy, hogy a kitüntetéseket is átadjuk. Minden szakosztályvezetőtől két fő javaslatot kértünk, Földesi Csaba alelnök és Gera József elnökségi tag, és jómagam hoztuk meg a döntéseket, hogy kik kapjanak elismeréseket. Az üvegplaketteket és a kupákat a szakosztály rendezvényein vagy edzésein adtuk át, és bár kevésbé ünnepélyes keretek között, de ugyan olyan elismeréssel – hangsúlyozta az elnök.

Üvegplakettel ismerték el:

Majoros Mátét: Makó Budo Klub Battodo és Aikido Szakosztályának tagja. Edzés nincs nélküle (de néha ő még akkor is ott van, amikor nincs edzés). Nemcsak az edzés látogatásokban jeleskedik, de a rendezvények előkészítésében is aktív, valamint segíti az edzéseket. 2021-ben aikidoból sikeres 1. danos vizsgát tett, továbbá megszerezte az edzői képesítést is.

Körömi Ábelt: A Makó Budo Klub Ökölvívó Szakosztályának tagja. 7 éve edz. 2021-ben serdülő 41,5 kg-os kategóriában versenyzett. Fiatal életkoránál fogva ez volt az első év, amikor már hivatalos mérkőzései is lehettek. Az év első felében nyújtott teljesítménye alapján ősszel kétszer kapott meghívást a magyar nemzeti válogatottba, amikor is 2 ezüstérmet szerzett. Idén 10 versenyen indult, melyeken első vagy második helyen végzett.

Szabó Gergő: A Makó Budo Klub Taekwon-do Szakosztályának tagja. 5 éve jár edzésekre igen aktívan, 2. gup-os versenyző. Az edzők munkáját segíti, közreműködik a versenyzők felkészítésében, motiválásában is. A szakosztály legaktívabb tagja, a közösség oszlopa.

Kupát kapott:

Vass József: A Makó Budo Klub 2021. évben alakult Rekreációs és Sportszakosztályának tagja, aki a versenyzés világában is kipróbálta magát. Ebben az évben Erősember versenyen indult. Eddigi versenyei: Tótkomlós, Csongrád 3. hely, Makó Hagymatikum 2. hely

Makó Tamás: A Makó Budo Klub Kick-box Szakosztályának tagja, fogyatékkal élő fiatalember, aki 15 éve jár edzésre – ez idő alatt szinte ki nem hagyott edzéseket. Példaértékű a hozzáállása, aktivitása, akarása még az egészségesen született sportolók előtt is.

Konti Andor: A Makó Budo Klub Kick-box Szakosztályának tagja. Edzője szerint 2021-ben a szakosztály szinte minden edzésén részt vett, az egyik legaktívabb tagja volt a kick-box közösségnek. Decemberben eredményes minősítő vizsgát tett.

Antal László: A Makó Budo Klub Ökölvívó Szakosztályának tagja 2021-ben junior 66 kg-os súlycsoportban versenyzett. 7 versenyen indult. Sérülés miatt néhány hónapig nem tudott versenyezni, de az edzéseket, amennyire a kézsérülése engedte, tovább folytatta. Több versenyen szerzett súlycsoportjában ezüstérmet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest