Szombaton egy igazi különlegességgel várták a Hagymatikumba érkező vendégeket. A kültéri 33-s medencénél a Maros Vízisport Egyesület mutatkozott be, akik egy nyílt nap keretében hozták el sporteszközeiket.

Idén nyáron a Maros-parton tartott két tábort gyermekek számára Magyar Kajak-kenu Szövetséghez tartozó Vajda Attila Regionális Akadémia. A nagy létszámú érdeklődőnek köszönhetően az ősszel egy új sportklub alakult a városban, a Maros Vízisport Egyesület, amely jelenleg tíz fővel működik. A vízi edzések helyét nemrégiben a szárazföldi edzések vették át, a Hagymatikumba költöztek be, innen jött az ötlet egy nyílt nap megtartására, tudtuk meg Szabó Krisztián Hermész edzőtől.

– Kajakot, kenut és SUP-ot is hoztunk magunkkal. Utóbbi sporteszköz még gyerekcipőben jár, hiszen Magyarországon az idén először rendeztek világbajnokságot. Aki kipróbálja, egyből megszereti, nagyon egyszerű a használta, csak egyensúlyozni kell rajta– mondta el portálunknak.

Hozzátette: elsősorban a sporteszközök helyes használatát szerették volna bemutatni. A kajakozás leginkább a felsőtest izmait fejleszti, míg a kenuzásban a lábnak is szerep jut. Nagy szükség van a fizikai képességekre, melyeket úszással és szárazföldi edzésekkel fejlesztenek.

– Jelenleg hétfőn, csütörtökön és pénteken 16:00 órától vagyunk jelen a Hagymatikumban, de a Facebookon oldalunkon is tájékozódhatnak, akik szívesen kipróbálnák a kajak-kenut – hívta fel a figyelmet Szabó Krisztián Hermész.

A nyílt nap sikeresnek bizonyult, így terveik szerint a jövőben is szerveznek majd hasonló alkalmat. Amint az idő jobbra fordul, visszatérnek a Maros folyóra és a Lombkorona sétánytól szállnak majd vízre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest