Három bajnokság, három dobogós helyezés- ezzel zárta az évet a makói autóversenyző. Az ifjú tehetség egyedüli magyarként küzdött a profi ligában és a vívta ki magának a tiszteletet nála idősebbek versenyzőknél.

A makóiaknak már kevésbé kell bemutatni a kamasz Vörös Marcit, és úgy látszik hamarosan ez nemzetközi szinten is igaz lesz. A nyár igen mozgalmas volt számára, hiszen hétről-hétre autócross versenyekre járt és immáron a felnőttek között, a profi ligában autózott. Rendszeres résztvevője volt az Alföld Kupának, ahol Makó mellett Dömsödön és Szeghalmon is rótta a köröket. Az összesített pontszámai alapján a dobogó második fokára állhatott fel.

A Magyar Nemzeti Bajnokságban, junior buggy kategóriában az összegyűjtött pontjai alapján első helyezést ért el. Szintén profi indulóként a Közép – európai Zónabajnokságban autocross junior kategóriában, az előkelő 2. helyen végzett 20 nevező között. Az utóbbi megmérettetések során külföldre is kikellett utaznia.

– Az egyik ilyen helyszín a szlovákiai Molca volt, ahol már a szintkülönbségekkel is megkellett küzdeni, de nagyon élveztem, ilyen pályán még egyáltalán nem voltam. Tele volt ugratókkal, emelkedővel és nagyon technikás pálya volt, meg kell hagyni. Illetve szintén a szlovákiai Dargov-ba is kijutottam versenyezni – emlékezett vissza.

Marcinak ez volt az első éve úgy, hogy egy összkerékhajtású, profi kategóriába sorolható gépjárművel állhatott a rajtvonalhoz, melyet Csehországban készítettek és Szlovákiából vásároltak meg. Mint mondta: néhány alakításon átesett az autója, de most már egyre jobban érzi, hogy mikor, hogyan viselkedik.

Az ifjú tehetség a téli hónapokat a szerelőgarázsban tölti, ahol édesapjával átnézik és kicserélik az elromlott, elhasználódott alkatrészeket, hogy a tavasszal újra készen álljon az autó a versenyekre.  Vörös Márton idei sikereit nemrég az ünnepi testületi ülésen az önkormányzat elismerő oklevéllel is díjazta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest