Városunk NBIII-as labdarúgócsapata az idényt újoncként kezdte meg a magasabb osztályban, ahol tizenkét gőzelemmel, három döntetlennel és öt vereséggel a tabella harmadik fokáról várhatják a folytatást, de az egyesület utánpótlás csapatai is eredményesen zárták a bajnokságokat. Mindezekről Csernus Imre ügyvezetőt kérdeztük és Popgeorgiev Patelis is értékelte a szezont.

Induláskor a bennmaradás volt a cél, azután az első 10-ben szerettek volna telelni, ezt eddig nagyon szépen teljesíttette a csapat – mondta el Csernus Imre.

Az ügyvezető azt is hozzátette: új igazolásokat egyelőre nem terveznek, mert úgy érzik, ha ez a csapat az őszi szezont a harmadik helyen zárta, akkor nincs szükség erősítésre. Más lenne a helyzet, ha a tabella végén helyezkednének el, de az eredmények azt mutatják, ez a társaság nagyon jól összeállt. Ha esetleg valamelyik játékosért érkezne egy visszautasíthatatlan ajánlat, az ő helyére érkezhet valaki.

Sajnos a vírushelyzet miatt nem tudtak egy igazi, hagyományos záróvacsorát tartani, ahol a támogatóik is megjelenhettek volna, így csak szűk körben, kizárólag a játékosok részvételével az évzáró. Most a játékosok elmennek pihenni, de egyéni edzéstervek alapján már december végétől feladatokat kapnak, majd január elején el is kezdődik újra a közös munka.

– Nagyon örül mindenki a klubnál, a tulajdonos, a vezetők, a stáb, a játékosok, a szurkolók, és mindenki egyetért abban, hogy ez az ősz tényleg egy nagyszerű mutatvány volt. – emelte ki Csernus Imre.

A szezont Popgeorgiev Pantelis is értékelte portálunknak, aki elmondta: már az első pillanattól kezdve tudatos munka folyt, tudták, merre szeretnének haladni, minden a helyén volt és minden rendben ment. Jó játékosokból áll a csapat, szakmailag is nagyon jó alapot ad az, hogy sikerült egyben tartani a tavalyi magot, valamint a stábban is olyan edzőkkel dolgozhatnak együtt, akik már magasabb szinten is eredményesek voltak, tette hozzá.

– Elégedettek lehetünk, bár van egy kis hiányérzetem, mert így a félszezon elteltével úgy gondolom, hogy a második helyre is odaérhettünk volna, de természetesen ezen fogunk dolgozni.  Siha Zsolt mindig elvárja a 120% -os edzésmunkát, egy nagyon jól sikerült felkészülés után mindenki a maximumot tette a mérkőzésekbe és végül ez meghozta a gyümölcsét. – hangsúlyozta.

A jelenleg 5 gólos csatár célul tűzte ki, hogy minimum ugyanennyi gólt rúgjon a tavaszi szezonban is, de elsősorban a csapat sikeréért fog dolgozni.

A Makó FC megye 1-es csapata is jól teljesített, a 14 csapatos bajnokságban jelenleg a 10. helyen vannak. Csernus Imre továbbá kitért az utánpótlás csapataira is. Elmondható, hogy mindenki szépen szerepelt, azzal együtt, hogy van olyan korosztályuk, akiknek idősebbekkel kell, hogy játsszanak, az ezeken a mérkőzéseken tapasztaltak viszont remélhetőleg a későbbiekben kamatoztathatók lesznek. Női U16-os és felnőtt csapatuk is helyt állt, bár nekik még szokniuk kell ezt a bajnokságot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest