Az egyházmegye Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálatának felhívására makói általános iskolás tanulók rajzoltak és üzentek karácsonyra a gyógyítóknak.

„Köszönjük a fáradozását, amelyet a betegekért naponta tesz. Isten áldja meg Önt! Szép karácsonyt kívánok!” „Nagyon örülök, hogy kórházban születhettem.” „Szeretettel rajzoltam, ezzel akarok köszönetet mondani, hogy mindig megteszik a maguktól telhetőt.” „Szép dolog, hogy állandóan segítik a beteg embereket.” „Szívből kívánom, hogy jól teljen a karácsonya.” „Jó, hogy vannak nekünk.” „Azt szeretném, ha a karácsonyt a családjával tudná tölteni, boldogságban.” „Köszönöm, hogy helytállt a vírushelyzet nehéz időszakában.” Olyan szép lenne, ha otthon tudnátok lenni karácsonykor.” „Jó egészséget és kitartást kívánok!” „Köszönöm, hogy meggyógyítottátok az anyukámat.”

 Ilyen és ehhez hasonló üzeneteket fogalmaztak meg az iskolás diákok a Szeged-Csanádi Egyházmegye felhívására. A Pasztorális Helynökség Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálata az adventi időszakban arra biztatta a fiatalokat, hogy készítsenek rajzokat a kórházban dolgozók számára, hálából és megbecsülésként áldozatos munkájukért. – Ez egy apró gesztus, de nagy örömet jelenthet azoknak, akik kapják majd. Mindig keressük a segítségadás lehetőségeit, amivel színt is tudunk vinni a hétköznapokba – tudtuk meg Keszeli Ilonától, a makói kórház lelki gondozójától, aki maga is az ajándékozók között volt: Mustó Péter és Pilinszky idézettel látta el a képeslapjait.  

A kampányban részt vevő fiatalok közül is sokan választottak ünnepi gondolatokat, dalszövegeket kísérő szövegként munkájukhoz. A rajzok bármilyen technikával készülhettek, és kézzel írott, keresztnévvel és életkorral ellátott jókívánságokat kellett tartalmaznia. A „jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért” elnevezésű akcióhoz több gyűjtőponton keresztül lehetett csatlakozni plébániáknak, közösségeknek. A városban a MÁI két tagintézménye, az Almási és a Bartók, valamint a Szignum és a katolikus iskola vett részt a kezdeményezésben, akik együtt közel 600 képeslapot készítettek el. – Szívesen vettük a felkérést, mert az érzékenyítés fontos feladatunknak tartjuk. Az adventi időszakban több lehetőséget is kínáltunk az önzetlenség és a szívből adott tettek gyakorlására – tájékoztatott Majorosné Rácz Krisztina igazgató.

A szeretettel készített meglepetések átadására ma került sor. A makói kórházi dolgozók nevében dr. Nagy Jenő vette át a lapokat tartalmazó dobozokat. – A lakosság részéről mindig megértést és szeretet kapunk. Embert próbáló munkát végez minden kollégánk, ezért a figyelmességeket köszönettel fogadjuk és érezzük általuk a megbecsülést is – osztotta meg velünk a telephely igazgató. Hozzátette: minden dolgozójuknak jutni fog a képeslapokból, amit bizonyára mindenki örömmel fogad majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest