Idei utolsó klubfoglalkozását tartott a MENYUKE. A város aktív szépkorú közössége ezúttal már az ünnepekre hangolódott; ajándékozás és közös éneklés, vendéglátás szerepelt a programok között. Karácsonyi műsorral is készültek a közösségnek: Márton apó történetével bebizonyították, hogy néha a kis jócselekedetek rejtik a legnagyobb csodát.

Nem könnyű, de tartalmas esztendőt zárt a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Egyesülete, amely idén ünnepelte megalakulásának 15. évfordulóját. A mintegy ötven tagot számláló csoport méltó módon ünnepelte meg a jeles eseményt ősszel; kiállítással és ünnepi ebéddel emlékeztek meg a jubileumról.

A kis közösség városszerte ismert aktivitásáról és összetartásáról: kéthetente tartanak foglalkozásokat, rendszeresen szerveznek programokat és a mindennapokban is odafigyelnek egymásra. – Mindig megünnepeljük a fontosabb alkalmakat, emellett igyekszünk tartalmas foglalkozásokat tartani, és ha lehetőségünk nyílik, akkor kirándulásokat is szervezünk közösen. Nyáron is sokat találkoztunk, együtt bográcsoztunk, szalonnát sütöttünk és nagyobb sétákat is tettünk – tudtuk meg az egyesület vezetőjétől. Szekeres Mihályné hozzátette, fontos számukra, hogy az egészséges életmódot is népszerűsítsék, tavasztól őszig hetente találkoznak a parkban és nordic walkingoznak, de kisebb kerékpáros túrákra is vállalkoznak. A pandémia idején sem tévesztették egymást szem elől, igyekeztek kapcsolatot tartani mindenkivel.

A hagyományaik része, hogy egy komolyabb eseményen belül tartják meg mindenki névnapját, erre nemrégiben került sor, most pedig már a közelgő karácsonyra hangolódtak. A csoport fontos feladatának tekinti a hagyományok őrzését is, ezúttal is egy tanulságos színdarabbal és közös énekléssel készültek a színjátszásban is jeleskedő tagjaik. – Márton apó története arra világít rá, hogy nagyon fontos egymás segítése, a másikkal való törődés és mindez nem anyagiak kérdése. Az apró jótettek is rendkívül sokat számítanak – avatott be a darab rendezője. Horváth Csabáné Erika elmondta, szerette volna az előadással lelkileg is feltölteni az idősebb korosztályt. A MENYUKE tagjai körében nagy sikert aratott a kedves történet, amely után kötetlen beszélgetéssel, teázással, vidám hangulatban zárták az idei esztendőt a klub tagjai.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest