A 49 éves férfi azzal fenyegette meg a feleségét, hogy elvágja a torkát, a felgyújtja a házat. Vádat emeltek ellene.

A Veszprémi Járási Ügyészség zaklatással, valamint személyi szabadság megsértésének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja azt a 49 éves veszprémi férfit, aki erőszakkal és fenyegetéssel akarta rábírni feleségét, hogy álljon el válási szándékától.

A vádirat szerint az elkövető idén tavasszal történt szabadulását követően visszatért a családjához, felesége azonban már a börtönbüntetése idején közölte, hogy nem akar együtt élni vele, s szándékát férjének hazatérése után sem változtatta meg. A vádlott az asszony döntését nem fogadta el, és dühében poharat tört, földhöz vágta a sértett telefonját, valamint fenyegetőzött, hogy tönkreteszi a család éjszakai nyugalmát.

A férfi a rákövetkező napokban sem nyugodott meg, és a sértettet továbbra is el akarta téríteni szándékától, amely vitába torkollott közöttük. Amikor a veszekedések alkalmával az asszony a távozás szándékával kezdett összepakolni, a vádlott megfenyegette, hogy élve nem fognak kijutni a lakásból és elvágja a nő torkát, valamint, ha felesége elhagyja, akkor öngyilkos lesz. Ezen túl azzal is fenyegetőzött, hogy felgyújtja a lakást. A vádlott félelemkeltő viselkedésének a 13 éves lányuk is szemtanúja volt.

2021. április 5-én a vádlott újfent kérlelni kezdte feleségét, hogy ne váljanak el, s mivel nem ért célt, magából kikelve, az asztalon lévő tányérokat, poharakat a földre söpörte, majd kiabálni kezdett, és fenyegetőleg megindult a sértett felé. Megragadta a sértett ruházatát, aki először még szabadulni tudott tőle, de a férfi ezután sem engedte, megragadta és rángatni kezdte. A bántalmazásnak csak a gyermekük közbelépése vetett véget.

Egy héttel később a válás kérdése újabb veszekedést generált, melynek következtében a sértett összepakolt és közös gyermekükkel, valamint a korábbi kapcsolatából született nagykorú lányával együtt elindult a lakásból. A vádlott azonban utolérte, és karjánál fogva vissza akarta rángatni, majd a lépcsőn menekülő nő után ment és a karját megragadva továbbra is vissza akarta tartani. A kiskorú gyermek ezúttal is tanúja volt a történteknek, és félelmében sikítozni kezdett. A sértett végül kiszabadította magát és az egyik lakóhoz menekült, ahonnan értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától, valamint bármely olyan foglalkozástól történő eltiltását indítványozta, melynek során kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy kiskorúval egyéb hatalmi, befolyási viszonyba kerülne.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest