Módosítani kellett a költségvetést, hogy jövőre ötszázalékos lehessen a nyugdíjemelés. – árulta el ma reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök. Orbán Viktor a Kossuth Rádió műsorában elmondta, hogy a Jegybank szerepe nagyon fontos akkor, amikor a költségvetést készítik, ők becsülik meg ugyanis az infláció mértékét a következő évre. 

– Pontos elszámolás a jó barátság titka – fogalmazott a kormányfő arról, hogy a nyugdíjakat az év végén további két százalékkal emelték, hiszen nagyobb volt a drágulás is.

– Mivel veszélyhelyzet van, a kormány rendelettel is tud változtatni a költségvetésen – mondta a miniszterelnök. – Ha van miből adni az ember jó szívvel ad – tette hozzá. 

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő februárban esedékes 13. havi nyugdíj összege is 5 százalékkal növekszik. 

– Ha a gazdaság jól teljesít, akkor lehet béreket emelni – válaszolta a kormányfő arra a műsorvezetői kérdésre, hogy bírni fogja-e az ország azt, hogy ennyi helyen egyszerre emelnek bért jövőre. – Amit megtermeltünk, azt tudjuk szétosztani – tisztázta Orbán Viktor a jobboldali kormány által követett elvet a béremelések terén.

Az 5-11 évesek oltásáról a miniszterelnök azt mondta, hogy azt december 15-ével lehet kezdeni. Mint részletezte, hosszú évekig bizonytalankodott az orvostudomány a kiskorúak oltásáról. 

– Most jutottak el az orvosok odáig, hogy be szabad oltani a fiatalokat is – tette hozzá a miniszterelnök. Kiemelve: ezzel tudjuk megvédeni a gyermekeinket. – A legaktívabb terjesztője a hullámokban terjedő vírusnak, aki még nincs beoltva. Hozzátette: aki nincs beoltva az nem csak magának árt, hanem mindannyiunknak.  

– Szerdától lehet regisztrálni a szokásos módon, 15-étől kezdjük az oltást a szokásos módon. Kijelöltük az oltópontokat, illetve gyermek háziorvosoknál lehet megkapni az oltást – rögzítette a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, az operatív törzs hajnali jelentése alapján az új fertőzöttek száma csökken. A kórházban kezelt betegek száma is csökkent. A lélegeztetőgépen levő emberek száma is csökkent. 

– Veszteség minden nap van, de a helyzet úgy tűnik javul, és a szakértők szerint a csúcson vagyunk, vagy már túl is léptünk rajta, azonban nincs más orvosság, csak az oltás – rögzítette.

Forrás: Magyar Nemzet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest