Tovább folytatódnak a nemzeti sakk csapatbajnokság küzdelmei. A szuperliga 3. fordulójában a helyi versenyzők a tavalyi ezüstérmest látták vendégül, akiktől minimális vereséget szenvedtek el.

A Duocor-Makói SVSE Sakk Szakosztálya otthonában fogadta az idei szezonban a jelenleg 2. helyen álló Szombathely Haladás VSE I. csapatát. A vendég gárda a korábbi idényben is ezüstérmet szerzett, és igen komoly ellenfélnek bizonyult a december 5-ei megmérettetésen.

A nagyobb játékerő ellenére, a makóiak egy jó hangulatú mérkőzést, a lehető legnagyobb ellenállás kifejtését és a szoros végső eredmény elérését tűzte ki célul maga elé. A végül 5-7 arányban elszenvedett minimális vereséggel így teljesen elégedettek voltak; az összesen 12 táblás mérkőzésből 6 táblán döntetlent szereztek. – Tatár-Kis Szabolcs, Kosic Dragan, Reviczki Roland és Zentai Péter magabiztos játékkal hozták a fél pontokat, míg Benkovic Petar és jómagam, több mint négy órán át tartó küzdelemben az utolsó esélyt megragadva biztosítottuk a döntetlent – értékelt Horváth Zsolt. A makói egyesület ügyvezető elnöke hozzátette, Mihók Olivér nemzetközi nagymester és Mihók-Juhász Barbara női nemzetközi mester bámulatos győzelmeikkel kápráztattak el mindenkit.

A Duocor-Makói SVSE Sakk Szakosztálya a 3. forduló után jelenleg a 8. helyen áll.

A borítóképen balról: Mihók Olivér nemzetközi nagymester (Kép forrása: Duocor-Makói SVSE Sakk Szakosztálya)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest