Egy embercsempés is lebukott, autójában négy törökkel. Fotó: police.hu.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve tegnap 22 óra 20 perckor és 23 óra 45 perckor két csoportban 26 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom és Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. december 9-én 0 óra 55 perckor és 2 óra 40 perckor újabb két csoportban 50 határsértőt tartóztattak fel Öttömös és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán és bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei ma hajnai 3 óra 20 perckor Öttömös külterületén ellenőriztek egy román honosságú Opel Astra típusú személygépkocsit. Az egyenruhások az ellenőrzés során a 35 éves román állampolgárságú sofőrön kívül a gépkocsi utasterében négy, magát török állampolgárnak valló határsértőt találtak, akik sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrt a rendőrök előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatóközölte a rendőrség.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest