Amint elkészül a belső részen a közösségi tér és a fűtött öltöző, a közönség is hódolhat a jeges sportoknak. A Maros Télisport Egyesületet az önkormányzat is támogatja, ugyanis az iskolás csoportok jégkorcsolya bérlésének költségét magára vállalta a város.

Hagyomány már, hogy a téli időszakban az egyesület a helyi, valamint a térségi általános iskolák és a közönség használatra bocsátja a jeget a testmozgás, aktív kikapcsolódás érdekében. Az idén két nagyobb terve is van a klubnak. Egy belső öltözőt szeretnének kialakítani a hozzájuk érkezőknek, hogy ha elindul a közönségjég használata, ne a hideg sátorban kellejen átöltözniük.

Az egyesület vezetősége emellett arra is ígértet kapott az önkormányzattól, hogy egy közösségi tér, egy büfé kialakításában segítenek, mondta el portálunknak a Maros Télisport Egyesület elnöke.

– Ebben tárolnánk a jégkorcsolyákat és innen adnánk át a vendégeknek. Úgy gondolom december közepéig, de legkésőbb karácsonyig ezek elkészülnek, így megnyithatjuk kapuinkat az iskolás csoportok előtt is, akikkel már felvettük a kapcsolatot. – hangsúlyozta Asztalos Péter.

A tervek szerint délelőttönként fogadják majd az iskoláskorú gyermekeket, akik a testnevelés órák keretében érkeznek majd hozzájuk. Az elnök továbbá örömmel számolt be arról is, hogy az oktatási intézményből érkező csoportok jégkorcsolyájának bérlését az önkormányzat fogja finanszírozni, ezzel is támogatva a szülőket.

A héten elindul a jégtánc oktatás is, melyet minden pénteken szeretnének megtartani. A tavalyi évben megrendezett curling bemutató pedig olyan nagy sikert aratott Makón, hogy reményeik szerint hamarosan elindul egy szakosztály is a sportágban. Az egyesület két tagjai is curling instruktóri képesítést szerzett, jelenleg a sportághoz szükséges eszközök beszerzése van folyamatban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest