A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, valamint a Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete által idén létrehozott elismerést elsőként Benkéné Sándor Barbara Zita, a makói József Attila Városi Könyvtár és Múzeum munkatársa kapta meg.

Szeptember közepéig várták a nevezéseket a megyéből az Olvasás Nagykövete – Csongrád-Csanád Megye Kiváló Könyvtárosa elismerésre, amellyel a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, illetve a Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete az idei évtől kezdve egy-egy olyan könyvtáros munkáját ismeri el, aki hosszabb ideje kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújt, élen jár a településén a könyvtári kultúra fejlesztésében, szakmai szolgáltatásainak korszerűsítésében.

Benkéné Sándor Barbara Zitát kollégái ajánlották az elismerésre, ami előtte is titok volt egészen a tegnapi napig, amikor telefonon értesítették róla, a szakmai zsűri egyhangú döntéssel idén neki ítélte meg a díjat, amelynek hivatalos átadójára jövő héten kerül sor. Az Olvasás Nagykövete – Csongrád-Csanád Megye Kiváló Könyvtárosa címet egy évig viselheti majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest