Közel 8 kilométeres túrára jelentkeztek ma reggel azok, akik részt vettek a Mikulás napi Makovecz-túrán. A séta során végig járták az Ybl Miklós-díjas építész nevéhez köthető makói épületeket, köztereket.

Kettős céllal rendezte meg az eseményt a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda valamint a Makói Természetbarát Sport Egyesület. A téli szezont sem szerették volna aktív kikapcsolódás nélkül eltölteni, ezért közeledve Mikuláshoz, úgy gondolták túrát szerveznek. Ezzel pedig Makovecz Imrére is emlékeznek, hiszen a nevéhez köthető épületeket járták körbe – tudtuk meg Kovács Gábor sportszervezőtől.

– A Hagymatikum előtt találkoztunk, majd a tanuszodához vezetett az utunk. Elsétáltunk a Kálvin Téri Református Általános Iskolához, érintettük többek között a Főteret, a buszpályaudvart és a József Attila Gimnáziumot isismertette az útvonalat Kovács Gábor.

A résztvevőket indulás előtt meleg teával kínálták, valamint mindenki kapott egy Mikulás sapkát, és egy ismertetőt leírást az érintett intézményekről. A túrára a Mikulás is ellátogatott, aki szaloncukorral kedveskedett a sétálóknak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest