Pénteki körútja során a Promenád24 azt tapasztalta, egyre többen próbálják ki a vasútvillamos családostól, gyerekekkel, illetve használják a járművet mindennapi ügyintézéseik során. A közösségi médiából az is kiderült, számos vásárhelyi ruccan át a tram-trainnel a szegedi karácsonyi vásárba.

Folytatódott a vasútvillamos utasforgalmi üzempróbája, a pénteki napon a szükséges 3 jármű Hódmezővásárhely vasútállomás és Szeged vasútállomás között teljes útvonalon, rendes üzemben közlekedett, miközben 2 tartalék jármű is rendelkezésre állt. A Promenád24 stábja a nap folyamán többször is körbejárt a városban, s mindig azt tapasztaltuk, rengetegen utaztak az új, modern tömegközlekedési eszközzel, valamennyi megállóban folyamatos és zökkenőmentes volt a le- és felszállás.

Azt láttuk és hallottuk, hogy miközben a vásárhelyiek családostól, gyerekekkel próbálják ki a tram-traint, egyre többen használják azt már mindennapi ügyintézéseik során is, sőt, a közösségi médiában este megjelent fotók tanúsága szerint számos vásárhelyi ruccant át vele a szegedi karácsonyi vásárba. Vagyis a tram-train máris a mindennapok részévé vált Vásárhelyen, az itt élők megkedvelték, megszerették.

Mint megírtuk: az első napok tapasztalata alapján a tram-train valósággal berobbant a térség tömegközlekedésébe. Az első járatra fel sem fértek az utasok, de azóta is folyamatosan használják a vásárhelyi, algyői és szegedi polgárok. A vasútvillamos minden fanyalgás, álszakértés ellenére gyorsan és látványosan igazolta létjogosultságát. Ráadásul április közepéig ingyenes!

Az utasforgalmi üzempróba idején érvényes, ideiglenes menetrendet Lázár János, a beruházás kormánybiztosa tette közzé, ide kattintva böngészgethetik!

Forrás: Promenád24.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest