A gyerekek egészségének megóvása érdekében tetővel kötné össze az öltözőket és a jégpályát a Maros Téli Sportegyesület. A pénzbeli támogatásokat az egyesület bankszámlaszámlájára várják.

A tavalyi évben a Tőkeportálon indított közösségi finanszírozásnak köszönhetően és saját költségük terhére mintegy 10 millió forintból tudta megvalósítani régen dédelgetett álmát az egyesület. A gyerekeknek, hogy ne a hideg pályán öltözzenek át, öltözőkonténereket vásároltak. Továbbá az általános higiéniai szabályoknak megfelelve szaniterkonténereket telepítettek.

– Miközben ezek felépültek, rájöttünk arra, hogy van egy pici hiba a dologban. A gyerekek, mondjuk, ha esik az eső és kijönnek az öltözőkből, akkor megáznak még akkor is, ha csak 5-7 métert tesznek meg a jégcsarnokig –mondta el Asztalos Péter a Maros TSE elnöke.

Hozzátette: azért, hogy a tagoknak ne vizesen kelljen az jégpályára bemenni, újabb gyűjtést szerveznek karácsonyra, hogy egy összekötőtetőt tudjanak építeni a gyerekek feje fölé.

A felajánlásokat az egyesület bankszámlaszámlájára várják: 11735074-20520067-00000000

Nagyon fontos, hogy, akik támogatásukkal hozzá szeretnének járulni fejlesztésükhöz a megjegyzés rovatban írják oda „Tetőt a gyerekek feje fölé” – hívta fel a figyelmet az elnök. Számításaik szerint 1-1,5 millió forintba kerülne a kivitelezés.