Folyamatosan járnak a vasútvillamosok Szeged és Vásárhely között, rengetegen használják a modern, kényelmes és gyors tömegközlekedési eszközt – írja a Promenad24.

Már rendeződött is a helyzet, a tram-train szerelvények menetrendszerűen, maximum 1-2 perces késéssel közlekednek Szeged és Hódmezővásárhely között. A korábbiaknak megfelelően 3 szerelvény szállítja az utasokat folyamatosan, de tartalékszerelvények is rendelkezésre állnak, amennyiben valamelyik vasútvillamos beállításait módosítani kell, vagy technikai hiba lépne fel.

A december 31-ig tartó utasforgalmi során a jármű gyártója minden az utasforgalomból, a pálya adottságaiból és egyéb összetevőkből fellépő hatást vizsgál és a jármű megfelelő beállításával kezel, hogy a szerelvények a legkomfortosabb utazást tudják biztosítani az utazóközönségnek.

Amennyiben a járművek utóhangolása bármilyen tekintetben szükségessé válik, vagy műszaki probléma lép fel, azt a gyártó Stadler magyarországi mérnökcsapata az érvényes szerződés keretében haladéktalanul, a nap 24 órájában elvégzi.

Az első napok tapasztalata alapján a tram-train valósággal berobbant a térség tömegközlekedésébe. Az első járatra fel sem fértek az utasok, de azóta is folyamatosan használják a vásárhelyi, algyői és szegedi polgárok. A tram-train minden fanyalgás, álszakértés ellenére gyorsan és látványosan igazolta létjogosultságát. Ráadásul április közepéig ingyenes.

Forrás: Promenad24

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest