Ugyanabból a boltból emelte el a féldecis palackokat. Más is volt a rovásán.

Lopás bűntette és lopás vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki ugyanabból a boltból tizenhatszor lopott konyakot. 

A vádirat szerint a férfi 2021. július 15.. és augusztus 9. között tizenhatszor lopott ugyanabból a dorogi boltból 0,5 deciliteres konyakokat, összesen 7 ezer 130 forint értékben. Mindegyik lopást rögzítette a biztonsági kamera.

A férfi a bolti lopásokat megelőzően egy dorogi telephelyről híddaru elektronikus vezérlőegységet, továbbá a csőregiszteres központi fűtés egy regiszterét vitte magával. Az elkövető 2020. június 14-én ugyaninnen leszerelte a központi fűtést kiszolgáló 12 darab alumínium tokozott szekrény ajtaját, majd az összekötő kábeleket kivágta, illetve a késes megszakítókat kiszerelte, részben összetörte, a szekrények belső sínezését kivette. A vezetékeket lecsupaszította, a benne lévő rezet pedig ellopta. Az elkövetési érték 270 000 forint, a rongálási kár 650 000 forint.

A férfi ugyanezen a telephelyen két másik raktárba is betört, az egyikből összesen 98.000 forint értékben vitt el  un. “bikakábelt”, rézsodronyokat, hegesztőkábelt, a másik raktárból 17.600 forint összegben szerszámokat vitt magával.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a többszörös visszaeső férfit az Esztergomi Járásbíróság börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, és alkalmazzon vagyonelkobzást is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest