A Magyar Falu Program egy, míg a Belügyminisztérium több, egymástól különböző pályázatán is nyert a községi önkormányzat. Az utóbbihoz tartozik a szociális tüzelőpályázat is.

A község önkormányzata sikeres pályázatával a Magyar Falu Programban 6 (azaz hat) millió forintot nyert kommunális gépek vásárlására. Az elnyert összegből egy több szerelvényből álló kistraktort szereznek majd be, olyat, amellyel a járdák, utak rendben tartását könnyítik meg…

Királyhegyes a Belügyminisztériumnál járdafelújításra is pályázott ebben az esztendőben, s az elnyert valamivel több mint 15 (azaz tizenöt) millió forintból több mint négyszáz négyzetméternyi járdát újíthatnak fel.

A község, a szintén a Belügyminisztérium pályázatán szociális tüzelőként összesen 250 mázsa barnakőszenet oszthat szét a rászorultak között, egymillióból pedig programokat szervezhetnek a faluban, illetve a közösségi színtérben, a helyi művelődési házba kétmillióból vásároltak új bútorokat és műszaki eszközöket, hogy ezzel alaposan modernizálják a bútorzatot és a technikai felszereléseket.

A legnagyobb fejlesztésen azonban a királyhegyesi bekötőút esett át, melyet emberemlékezet óta nem újítottak fel azzal a teljességgel, ahogy az most megtörtént. A helybéliek régi álma valósul meg ugyanis azzal, hogy teljesen felújították a mintegy 5 kilométeres bekötőutat. Ennek az autópálya felőli első egy kilométerét már a nyáron megcsinálták, s októberben kezdtek neki a maradék szakasznak, azaz az út nagyobb részének.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pályázta meg a község nevében a bevezető út felújítását a Magyar Falu Programban, s nyert el erre a célra hatszázmillió forintot. A községtől az autópálya felé vezető út újjáépítését október elsején kezdték meg az úttest mellett futó csapadékvíz elvezető árok rendbetételével, illetve az útpadka megnyesésével. A kivitelezők előbb a pályatest megerősítésén dolgoztak, majd erre húzták rá előbb a kiegyenlítő, majd a végleges (azaz a kopó) aszfaltréteget.

Aki arra jár, de a felújítás előtt nem volt erre dolga, alaposan rácsodálkozhatott, hiszen mostanában ilyet ezen az úton nem látott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest