A 2018. január 1-én indult, „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek – Közösségi szolgáltatások fejlesztése Csongrád megyében” nevű, EFOP-1.5.3-16-2017-00025 azonosító számú projekt 2021. november 30-án ér véget. A konzorciumot alkotó 9 településen – Maroslele, Földeák, Óföldeák, Magyarcsanád, Apátfalva, Kiszombor, Mindszent, Mártély, Székkutas – a projekt a valós problémákra reagálva célzottan, komplex módon segítve a településeket, a helyi igényeknek megfelelően valósult meg.

A projektmegvalósítás 47 hónapja alatt az alábbi jelentős projektelemek valósultak meg:

Megvalósult a hátrányos helyzetű csoportok képzése, mentorálása, kiemelten a munkaszocializáció megszerzését segítő tevékenységeket, a munkára való képességet javító intézkedéseket.

A vidék megtartó képességének erősítése érdekében kidolgozásra kerültek a Fecskeház programok, számos ingyenes szolgáltatás bevezetésre került a településeken.

Az egészségfejlesztés kiemelt szerepet töltött be a projektben. Az egészségnapok, sportnapok megszervezése hozzájárult az egészségtudatosság erősítéséhez, a rendszeres testmozgás népszerűsítéséhez, a komplex egészségszűrések pedig segítették a hátrányos helyzetű lakosság bevonását az egészségügyi ellátórendszerbe.

A fiatalok számára szervezett prevenciós előadássorozat és a hozzá kapcsolódó műhelyfoglalkozások hozzájárultak a fiatalok mentális egészségének megőrzéséhez, rávilágítva a drog- és alkoholfogyasztás veszélyeire.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információ a www.marosleleefop153.hu honlapon olvasható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest