„Gyermekeink a jövő” – Humán szolgáltatások fejlesztése Csongrád megyében című, EFOP-3.9.2-16-2017-00028 azonosító számú projekt kilenc település összefogásával valósult meg 2018. január 1. és 2021. november 30. között. A projekt az EFOP-3.9.2-16 számú, Humán Kapacitások Fejlesztése Térségi Szemléletben – Kedvezményezett Térségek megnevezésű pályázati Felhívás keretében nyert támogatást.

A konzorciumot alkotó településeken – Maroslele, Kiszombor, Apátfalva, Magyarcsanád, Óföldeák, Földeák, Székkutas, Mártély, Mindszent – ez alatt az idő alatt több, mint 30.000 egyedi programrészvétel, több, mint 500 fő szakmai, informatikai és nyelvi képzése, valamint több, mint 12.000 órányi gyermekpszichológiai, pszichológiai, gyógy- és fejlesztőpedagógiai és logopédiai ellátás valósult meg. Mindezek azokra a hiányzó kapacitásokra reagáltak, amelyeket a projekt előkészítése és megvalósítása során feltártak a megvalósítók.

A gyermekek, tanulók személyiség- és kompetenciafejlesztése során ökológiai tematikájú kirándulásokat, tematikus napokat, szakköröket és táborokat valósítottak meg, több, mint 3000 fő részvételével. Nagy sikerrel zajlottak a színház- mozi és múzeumlátogatási programok, természettudományos és pályaorientációs események, amelyek a hátrányos helyzetű résztvevők számára esélyteremtést is jelentettek.

A tehetséges diákok számára megvalósuló tehetségfelismerést, és tehetséggondozást támogató programok során a sport, egészséges életmód, környezettudatosság, és a tanulási képességek fejlesztése valósult meg, valamint ösztöndíjprogram került kidolgozásra.

A fejlesztés eredményeként az óvodai nevelésben és kisgyermeknevelésben lévő gyermekek és családjaik számára szemléletformáló, az értékközpontú családi nevelésre fókuszáló, sok hasznos információt átadó programok sorozata valósult meg nagy sikerrel.

A projektről bővebb információt a www.marosleleefop392.hu oldalon olvashatnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest