Az „Esélyteremtés a gyermekekért” című, EFOP-3.9.2-16-2017-00023 azonosító számú projekt 2021. november 30-án ért véget. Fotó: mako.hu

A konzorciumot alkotó 9 településen – Makó, Pitvaros, Csanádalberti, Csanádpalota, Nagyér, Nagylak, Királyhegyes, Ambrózfalva, Kövegy – a projekt valós problémákra reagálva, célzottan segítette a területi különbségekből adódó hátrányokat a humán közszolgáltatások tekintetében, a helyi igényeknek megfelelően.

A projektmegvalósítás alatt utazó szakemberek segítették ingyenes tanácsadással a hozzájuk fordulókat: logopédusok, jogászok, gyógypedagógusok, konduktorok, pszichológusok, gyógytestnevelő, szociális munkások, családterapeuta kerültek foglalkoztatásra a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány csökkentése érdekében.

Megvalósult számos képzés és jó gyakorlat kirándulás a humán közszolgáltatásban dolgozók ismereteinek bővítése céljából, melyeken többek között óvodai-és önkormányzati dolgozók vettek részt.

A gyerekek tudásbővítését is számos programelem szolgálta: részt vehettek föld napi rendezvényeken, öko-szakkörökön, tematikus táborokban, hagyományőrző foglalkozásokon, tehetséggondozásban, nyelvoktatásban, pénzügyi-és vállalkozási ismeretek bővítését szolgáló szakkörökön, kirándulásokon, óvodai egészségheteken, sportprogramokon. A kicsiknek közlekedésbiztonsági tanácsadó, míg a nagyobbaknak pályaválasztási tanácsadó tartott előadást. A jól tanuló gyermekek sporteszköz-és könyvutalvány formájában kaptak elismerést. Makóra látogatott az Utazó planetárium és a Testünk a csoda kiállítás is.

A szülőket szülőklubok, baba-mama klubok segítették, és megvalósult számos családi nap is. Számos esemény járult hozzá az idősek közösségben tartásához, például a Szórakozz a nagyival vagy a Daloljunk együtt programelemek.

A projekt támogatásával 12 fő szerzett „T” kategóriás jogosítványt, és 18 fő bővíthette nyelvismeretét online nyelvi képzés keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt ezen honlapon olvashatnak az érdeklődők.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest