83 film közül szerezte meg az első, valamint második helyezést a műhely két induló csapata a nyolcadik alkalommal megrendezett filmolimpián.

– A Makói Videóműhely harmadik alkalommal vett részt ezen a nemzetközi megmérettetésen, amelynek különlegessége, hogy a több földrészről nevező alkotó közösségek a megadott napon, 10 óra alatt kell egy maximum 3 perces filmet elkészíteni úgy, hogy az adott nap reggelén kapta meg minden csapat azt a 3 dolgot, amelynek szerepelnie kellett a filmekben. Ezek a következők voltak: kulcs, szék, ölelés – tájékoztatta portálunkat Czibolya Kálmán. A műhely vezetőjétől megtudtuk továbbá, a forgatási helyszín a József Attila Városi Könyvtár és annak környezete volt.

A Zsenik című kisfilm alkotói

A Makó Híradón is beszámoltunk róla, hogy mindkét filmje dobogós lett a Makói Videóműhely alkotópárosának a dél-koreai GIMPO Filmfesztiválon, a november 27-i tajpeji díjkiosztón pedig az is kiderült, hogy a nevezett 83 film között, Csonka Zétény /13/ és Szilágyi Kenese /11/ „Tánclépések” c. alkotása első díjat, míg Faragó Zorka /15/, Halmágyi Gábor /15/, Faragó Richárd /12/ Rácz Hunor/12/ „Zsenik” c. kisfilmje második helyezést ért el a filmolimpián.

Borítókép: a Tánclépések című film forgatása

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest