A Makó Város Fejlődéséért Közalapítványon keresztül 1,3 millió forint támogatást biztosít a cég, 5-5 mázsa tűzifát szállítanak ki a rászorulóknak.

A Givaudan Hungary Kft., az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány minden évben összefog, hogy a hideg időszak beálltakor tűzifával segítse a rászorulókat, emelte ki Farkas Éva Erzsébet a mai közös sajtótájékoztatón. A polgármester rámutatott, a cég az egyik legfontosabb gazdasági szereplő a városban, nem csak advent idején, hanem az év többi részében is komoly társadalmi szerepet töltenek be.

Idén a Makó Város Fejlődésért Közalapítványnak folyósított 1,3 millió forint támogatásból 61 makói család juthat fejenként tűzifához, az érintettek köre így magasabb, mint korábban, a cég felajánlása mellett ez annak is köszönhető, hogy a Bartal Trans Kft. ingyenesen vállalta a családonként 5 mázsa fa kiszállítását.

Mint Karkas Mihálytól megtudtuk, nem sokkal a gyár megnyitása után kezdtek el gondolkodni azon, hogy a környezetükben élőket hogyan tudnák támogatni, a tűzifa támogatási akció 2015 óta tart. A Givaudan Hungary Kft. gyárigazgatója azt is elmondta, hogy ebben az évben többek között támogatást biztosítottak egy mobil fogászati szék megvásárlásához, valamint átmeneti otthon kialakításához, ám partnerei az Angyalsóhaj Alapítványnak is.

A cég üzeme Varga Ferenc körzetéhez van legközelebb, mint megtudtuk tőle, ebben a városrészben nagy segítség ez az itt élőknek, az pedig, hogy a vállalat nem csak munkahelyet teremt, hanem a lakosságot is támogatja, példamutató hozzáállás a részükről.

A 61 család közül elsőként Sztojkó Lászlónéékhez szállították ki a tűzifát, ők négyen laknak együtt, férjével és két gyermekkel. Mint megtudtuk tőle, tavaly is a támogatott családok között voltak, aminek nagyon akkor és idén is nagyon örültek, hiszen ennyivel is kevesebbet kell költeniük a téli fűtésre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest