Testületi ülésen döntöttek arról nemrég a képviselők, hogy jövőre mintegy 500 millió forintból újítanak fel járdákat a városban. A következő hetekben végigvesszük a körzeteket és megnézzük hol milyen javítások várhatóak.

Komoly összeget fordíthat a város 2022-ben az egyes körzetek járdáinak rendbetételére, miután Makó mintegy 360 millió forint kormányzati támogatást kapott erre a célra, amelyet saját költségvetésből 150 millió forinttal egészít ki az önkormányzat.

A felújítás érinti a város összes körzetét, az utcákról már megtörténtek az egyeztetések a képviselőkkel városrészenként mintegy 1800 négyzetméter járdaszakasz felújításáról. Az árajánlatok és a közbeszerzés függvényében még kisebb mértékben változhat a lista, de az már most is jól látszik, hogy melyek azok a helyszínek, ahol biztosan lesz felújítás.

A körzetek képviselőivel ezeket fogjuk végigvenni a következő hetekben, ezúttal Székely Ildikó körzetében jártunk. Mint megtudtuk tőle jövőre öt szakaszra összpontosítja majd a keretét, ezek mind lakossági kérésre kerültek be a jövő évi járdaprogramba.

A Kígyó utca páratlan oldala a Liget utca és a Kálvin utca közötti szakaszon több mint hatszáz négyzetméteren kap majd új járdafelületet, de nem sokkal kisebb az a szakasz sem, amely a Mikes Kelemen utca páratlan oldalának egy részét érinti majd. Emellett a Balaton utcán, a Bajcsy laktótelepen, valamint a Mikszáth Kálmán utcán is lesz majd felújításra kerülő járdaszakasz,

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest