Ha eredményes lesz, akkor akár már tavasszal megkezdődhet az építkezés, mondta el portálunknak Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat elnöke.

– A kivitelezés közbeszerzési eljárásának kiírása van folyamatban, amennyiben ez eredményes lesz, indulhatnak a munkálatok tavasszal. – tájékoztatott érdeklődésünkre a megyei önkormányzat elnöke.

A beruházást a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat konzorciumvezetőként közösen végzi el az érintett önkormányzatokkal. A kerékpárút a megyehatáron közvetlen kerékpárforgalmi kapcsolatot fog létesíteni a Mezőhegyesről épülő kerékpárúttal, összekapcsolja Pitvarost Csanádpalotával, és ezzel csatlakozik a Csanádpalotát Kövegy községgel összekötő már meglévő kerékpárúthoz.

Minderre azért volt szükség, mert a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. fejlesztéséhez kötődően megnövekszik a kamionforgalom Mezőhegyes és az M43-as autópálya csanádpalotai fel- és lehajtója között. A megnövekedett forgalom pedig megnövekedett veszéllyel is jár a biciklisekre, őket ezért terelik majd külön kerékpárútra.

Borítóképünk illusztráció.