A kreativitásnak is nagy szerepe volt a makói Szignum Iskola mai kézműves délutánján. A hagyományos karácsonyváró programon adventi koszorúkat alkothattak és mézeskalácsot is díszíthettek a családok. Az elkészült munkák a belvárosi templom szentmiséjén kerültek megáldásra, ami után az első gyertyákat is meggyújtották.

Koszorúalapot és kiegészítőket mindenki kaphatott, de akár saját maguk által hozott alapanyagokból is dolgozhattak az alkotni vágyó fiatalok november utolsó szombatján. A Szignum Kéttannyelvű Egyházi Iskolában régi szokás a közös adventi koszorúkészítés, amelybe fiatalok és idősebbek is szívesen bekapcsolódnak. – Nagyon szépen összehozza a családokat az ünnepi készülődés, a pedagógusok és a diákok is kötetlenebbül lehetnek ilyenkor együtt. Ez egy minőségi időtöltés, amelyben teret kapnak a jó ötletek is és az eredménye pedig az otthonokban fog szerepet játszani a következő időszakban – utalt a most kezdődő adventi négy hétre a Szignum igazgatója. Majorosné Rácz Krisztina elmondta, hogy igyekeznek a koszorú egyes elemeinek jelentésére és a színek fontosságára is felhívni a figyelmet a készülődés közben. A szépen feldíszített belső terek mellett, érzelmileg is próbálják hangolni a résztvevőket az ünnepi várakozásra. A diákoknak a következő héten lelkinapot tartanak, a most elkészült munkákat pedig együtt viszik majd át a templomba, ahol az áldás után meggyújtják az első, a hitet jelképező lila gyertyákat is.

Az esti szentmisén a Szignum osztályainak sötétben fellobbanó kis gyertyalángjai jelképezték az új egyházi év kezdetét is, Pálfai Zoltán atya pedig a várakozás fontosságára figyelmeztetett. – Egy régi betlehemes történet kapcsán értettem meg, hogy az Úristennel váratlanul, akár egészen meglepő vagy megdöbbentő módon is lehet találkozni. Éppen ezért legyünk mindig, minden pillanatban figyelmesek – emelte ki szentbeszédében a plébános.

A felszentelésének 250 éves jubileumára készülő templomban a mai eseményen kívül számos lehetőség kínálkozik a karácsonyig tartó időszak bensőséges megéléséhez. Hétköznaponként reggel 6 órától rorate misék lesznek, lelki gyakorlatot, Szállást keres a Szent Család kilencedet lehet végezni és ha a vírushelyzet is engedi, akkor koncertre is sor kerül majd december folyamán. Emellett több karitatív akcióba is be lehet kapcsolódni, a tartós élelmiszergyűjtés mellett az idén fordított advent címmel jótékonysági felhívást tettek közzé, amelyben 250 doboznyi ajándékot juttatnak el majd a rászorulóknak az egyházközség tagjai.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest