Az idei évben az ökölvívó szakosztály bizonyosodott a legeredményesebbnek a Makó Budo Klubban, amelynek fiatal ökölvívója, Körömi Ábel válogatott sportolóként képviselheti klubját, illetve Magyarországot a nemzetközi versenyeken.

Márton Imre a csütörtök délután tartott sajtótájékoztatón kiemelte: ez az év is a Covid jegyében telt, sokkal visszafogottabban tudtak működni, mint eddig. Létrejött azonban a rekreációs szakosztályuk, ahol a poszt-Covid tünetekben szenvedők fokozatos visszaállását biztosítják, gyógytornászok és más egészségügyi személyzet segítségével.

Az aerobik, battodo, aikido, valamint a kick-box szakosztályuk ebben az évben nem versenyzett, ennek oka – mutatott rá a klub elnöke – hogy egy részük nem versenysport, másrészt nem volt lehetőségük versenyzésre, más rendezvényeken viszont közreműködtek.

A taekwondo szakosztályuk három versenyen vett részt; a Spirit Openen és a Diákok olimpiáján, ahol több dobogós helyet tudhattak magukénak a sportolók, októberben pedig Ács Sándor 62 évesen szerzett harmadik helyezést.

– Az idei évben a legeredményesebben szereplő szakosztályunk az ökölvívó szakosztály volt – hangsúlyozta Márton Imre, aki köszönetét fejezte ki Kiss Ferencnek, nemcsak ez évi, hanem az utóbbi évek munkájáért.

Mint aláhúzta, az idei évben 10 versenyen vettek részt a Mako Budo Klub versenyzői, amely nem kevés, munkájukat pedig a klubon kívül az ökölvívó szövetség is segítette, akárcsak az önkormányzat, valamint Czirbus Gábor is.

– Ami felemelő, és nagy öröm volt, az az, hogy az év második felében, ősszel kaptunk egy levelet, hogy a szövetség kikéri Körömi Ábelt válogatott edzőtáborban való részvételre, és hogy nemzetközi versenyeken képviselje a magyar színeket – osztotta meg az elnök, aki elismerően szólt a fiatal versenyzőről, továbbá gratulációját fejezte ki a többi sportolónak is.

Körömi Ábel a sajtótájékoztatón elmondta, kisebb hazai versenyeken, valamint két nemzetközi tornán is részt vett, Horvátországban valamint Csehországban. Előbbi megmérettetésen egy Európa-bajnok ukrán ellenféllel küzdött meg, utóbbi tornán pedig a cseh válogatott tagjával, mindkét rangos eseményen végül a második helyen végzett.

Beszámolt arról is, hogy az Országos Bajnokságon és a Diákolimpián is a dobogó második fokára állhatott, a XIXO Kupán pedig az első helyet szerezte meg.

Edzője, Kiss Ferenc elárulta, nagyon sokat dolgoznak Ábellel, akinek nagyon jól megy most a boksz, nagyon jó eredmények születtek, jövőre pedig szeretnék megnyerni a Magyar Bajnokságot. Kiemelte: a fiatal ökölvívó nagyon motivált, szorgalmas, e mellett jó tanuló is. Jelenleg három edzést tartanak egy héten, ráadásul várja az új jelentkezőket is, 10-17 éves korig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest