A novemberi testületi ülésen elbírálták a négy szociális bérlakás iránti pályázatot is. És újabb család építhet házat a Táncsics utcán.

Elfogadta a képviselő-testület a közművelődési beszámolót, mely jól tükrözte a helyi könyvtár munkatársai a kialakult vírushelyzet ellenére milyen sokat dolgozott azon, hogy ne szakadjon/szűnjön meg a közösségi élet a faluban. Rengeteg programot rendeztek a könyvtan, s erőfeszítéseiket a polgármester és a testületi is megköszönte.

– Az egész nyarat lefedő programsorozatot is szerveztek nyárra a kicsiknek és a nagyoknak, s több olyan rendezvényt is meg tudtunk ott tartani, mely minden évben fontos – emelte ki Drimba Tibor polgármester.

A testület felülvizsgálta a temetői díjakat, s arról döntött, hogy ebben a nehéz, járványos helyzetben nem emeli azokat. Elfogadták a polgármesteri beszámolót, az elnyert pályázatok átvezetése miatt módosították a község idei költségvetési rendeletét, építési telket biztosítottak egy helybéli családnak, fontosnak tartva az itt élők helyben tartását, illetve a vidékiek községbe való csábítását.

Felülvizsgálják Maroslele tizenöt évvel ezelőtt elkészült településrendezési tervét – a jelen elvárásokhoz igazítva azt. Erre 3 milliós támogatást kap az önkormányzat, egy pályázat révén. Igaz, ehhez önerőt is biztosítaniuk kell.

A testület határozatot hozott arról, az az idén a községben december 22-étől január 2-áig tart az igazgatási szünet (azaz tart zárva a községháza). Január 3-án nyitnak ki újra.

A testület zárt ülésen döntött arról, hogy mind a négy pályázó diák (két középiskolás és két felsőoktatási hallgató) Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatát támogatja.

Elbírálták a szociális bérlakás iránti pályázatot is, kiválasztva a Petőfi utcai megüresedett fecskelakás leendő bérlőjét, aki már akár december elsején beköltözhet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest