A maroslelei könyvtár udvarán nem csak a látványos (képünkön) betlehemet állították fel, de az adventi koszorút is. Apátfalván az utóbbit tegnap a faluházban állították össze.

Apátfalván, a faluházban szombaton délután adventi kézműves foglalkozás kezdődik, nem csak gyerekeknek. A résztevők készíthetnek koszorút (s azt haza is vihetik), színezhetnek koszorút és adventi naptárt és egyebeket, és még uzsonnát is kapnak. Fél 5-kor a székelykapunál gyújtják meg az első adventi gyertyát, ünnepi műsort ad a Szent Mihály templom kórusa. 5 órakor pedig már a szentmise kezdődik a templomban.

Földeákon vasárnap délután 4 órakor, a Szent László parkban gyújtják meg az első adventi gyertyát, s tart megemlékezést a római katolikus egyház. Az ünnepi alkalomkor szeretetvendégségre várják a helybélieket, ami forralt bort, szaloncukrot jelent.

Királyhegyesen az önkormányzat szervezésében gyújtanak adventi gyertyákat a művelődési ház előtt. Az elsőt vasárnap délután 4 órakor, majd ugyanebben az időpontban lobban fel a következő három gyertya lángja december 5-én, december 12-én és december 19-én is. Az ünnepségen közreműködnek majd a Hegyesi Dalkör, a Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport és a helybéli gyerekek.

Maroslelén már pénteken délután 4 órakor megkezdődik az adventi ünnepségsorozat a kézműves műhellyel, fél 6-kor az adventi műsorban szenteli fel a betlehemet és az adventi koszorút Laczkó István plébános. Molnár Orsi és Szombathy Peti adventi műsora után pedig meggyújtják az első adventi gyertyát, a maroslelei könyvtár előtt.

Nagylakon vasárnap délelőtt 10-kor Szabó Zoltán Jenő plébános vár mindenkit a Szentlélek templomban kezdődő adventi gyertyagyújtásra, majd az azt követő szeretetvendégségre.

Pitvaroson a művelődési ház előtt este 6 vasárnap gyújtja meg az első adventi gyertyát Radó Tibor polgármester és Kasuba Róbert plébános.

Aki a községben szeretné ha 0-14 éves gyermeke a december 5-i gyertyagyújtáson a Mikulástól kapjon csomagot, annak Mikulásjegyet kell kérnie, legkésőbb december 3-ig a községházán. Aki ráadásul ki is színezi a jegyet, az plusz ajándékot is kap. Az ünnepségsorozatot a község a szlovák és a roma nemzetiségi önkormányzat mellett a Nagyboldogasszony plébánia, valamint az Evangélikus egyházközség támogatja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest