Mint egy Rejtő Jenő regényben: úgy verekedett a két férfi egy pár csepp ital miatt. Az egyik súlyosan megsérült, a garázda ellen vádat emeltek.

A súlyos testi sértés bűntette és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a szórakozóhely táncterén előbb itallal leöntötte a sértettet, majd nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozva bántalmazta.

A vádirat szerint a tatabányai szórakozóhelyen koncert közben az elkövető a táncterén szóváltást kezdeményezett a sértett férfival, mert úgy érezte, hogy leöntötte őt az italával. A szóváltás során az elkövető szándékosan leöntötte italával a sértettet, aki erre a kezében lévő itallal szintén lelocsolta a férfit.  Az elkövető ekkor ököllel, jobb kézzel legalább közepes erővel megütötte a sértett bal arcfelét, majd vele dulakodni kezdett.

A támadó férfi a sértettet a nyakánál fogva a földre rántotta, ott többször fején megütötte. A szórakozóhely vendégei ekkor a támadót és a sértettet elválasztották egymástól.

Az erőszakos férfi a sértettnek nyolc napon túl gyógyuló arccsonttörést és dobhártya perforációt okozott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest