A rendőrök elfogtak két embercsempészt, továbbá 19 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve tegnap 15 óra 50 perckor Ásotthalom külterületén ellenőriztek egy bolgár honosságú Peugeot Expert típusú kistehergépjárművet. A jármű mellett két bolgár állampolgárságú férfi tartózkodott. A rendőrök a raktérben kilenc afgán és hét indiai férfit találtak, míg a jármű mellett további három szintén indiai férfi állt. Az illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A 35 és 31 éves bolgár állampolgárokat az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest