Több mint 100 millióból fejlesztik a közvilágítást, és javítják az utakat, nagy az érdeklődés a megyében az oltásra, számos programmal készülnek adventre Makón és a térségben.

Több mint 100 millióból fejlesztik a közvilágítást, és javítják az utakat: 400 lámpatestet cserélnek ki a városban a közeljövőben, és öt szakaszon várható útfelújítás.

Bár még csak harmadik napja tart a kormány által szervezett oltási akcióhét Csongrád-Csanád megyében is, az első két nap máris nagy volt az érdeklődés – tájékoztatta a Promenad24-et Juhász Tünde kormánymegbízott, a megyei oltási munkacsoport vezetője.

Isten éltesse és őrizze meg egészségben a MENYUKE közösség minden kedves tagját! – Makó egyik legaktívabb szépkorú közösségének „össznévnapi” rendezvényére látogatott el a polgármester.

Folyamatosan építjük a járdákat – Czirbus Gábor, makói önkormányzati képviselő ezúttal a körzetének járdaprogramjáról töltött fel videót közösségi oldalára.

Újraavatják Espersit János sírját: Halálának 90. évfordulójára emlékezve avatják újra a művészetek mecénásának sírját, november 29-én.

Rétegelt tortaszelet lett a Földeák-Maroslele közti útból – Ezzel a hasonlattal jellemezte az egyik olvasónk a makói járás korábban legrosszabb útját, azzal, hogy meglepetés éri aki régebben járt arra. Elmentünk, megnéztük és tényleg meglepődtünk.

Vásár és programok is várják a makóiakat advent első vasárnapján: A Makovecz téren már szombaton megnyitja kapuit a kézműves vásár, ahol ízletes ételekben és italokban sem lesz hiány, vasárnap pedig a gyertyagyújtáskor a jótékonysági ajándék vásár mellett a VargaBalett Táncműhely és a Forgatós Táncegyüttes is színpadra lép.

Városi Adventi Naptárba várja a jelentkezéseket az InfoPont: Karácsonyra feldíszített ablakokkal lehet nevezni, minden jelentkező egy-egy apró ajándékot kap.

Adventi ünnepségek a kistelepüléseken: Maroslelén pénteken, Apátfalván szombaton, míg Pitvaroson, Földeákon, Királyhegyesen vasárnap gyújtják meg az első gyertyát. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest