Ma délelőtt állították fel a fenyőfát, amely pénteken a díszeit is megkapja majd.

Fekete Tibor elmondta, november elejétől zajlanak már a munkálatok és az előkészületek, például a fények javítása, a mai napon pedig a fenyőfa is helyére került, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan felajánlás alapján választottak ki, egy makói lakos háza előtt állt korábban a fa.

– A mai napon kivágtuk, kiszállítottuk a Makovecz térre, és még ma teljesen be fogjuk igazítani a helyére, a holnapi napon pedig megtörténik a fa feldíszítése – tájékoztatta portálunkat a városgazdálkodási divízióvezető-helyettes.

Még néhány faház felállítása, valamint az adventi koszorú alapjának elkészítése áll előttük, valamint a díjnyertes makói betlehem felállítása is megtörténik. Hamarosan az utolsó fények is a helyükre kerülnek, – mint aláhúzta – szeretnék, ha holnapra kész állapotba kerülne minden.

Érdeklődésünkre elmondta továbbá, az idei évben újdonság, hogy a Széchenyi téri szökőkút is feldíszítésre kerül, amelynek munkálatai jelenleg is zajlanak, továbbá a Csipkesoron lévő platánfákat, valamint a teraszt is fel szeretnék díszíteni.

– Én is, és a kollégáim is ezt a munkát nagy szeretettel szoktuk elvégezni, hiszen ennek tényleg nagyon jó a visszhangja, szeretik az emberek a fényeket, a díszeket, amikor díszbe öltözik a város – emelte ki Fekete Tibor, aki felhívta arra is a figyelmet, hogy a Makovecz térre a szelfipont is kihelyezésre kerül majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest