A makói főorvost, önkormányzati képviselőt az oltási hét tapasztalatairól kérdeztük. Hadik György portálukon keresztül is arra kér mindenkit, jelentkezzen a koronavírus elleni védőoltásokért.

Az oltási hét első három napján országszerte mintegy száz oltóponton közel 400 ezer ember vett fel koronavírus elleni védőoltást, köztük több tízezren olyanok, akik most kapták meg az első oltásukat. Makón is mindennap többszáz jelentkező volt.

Hadik György szerint sikeres kezdeményezés, hogy november 22. és 28. között hogy regisztráció nélkül is bárki elmehet az oltópontra és felveheti a védőoltást. A makói főorvos portálunknak úgy fogalmazott, a védőoltás egyenlő az életbiztosítással.

– Ha mindenki beoltatná magát, akkor meglenne az úgynevezett nyájimmunitás, vagyis nem lenne járvány. Tudom, hogy ezt szinte lehetetlen elérni, de szeretném, ha meg tudnánk valósítani. – hangsúlyozta.

Mint megtudtuk tőle, a harmadik oltást azért is célszerű felvenni, mert egy idő után csökken az első kettő által megszerzett védettség. Hadik György azt is leszögezte, hogy teljesen egyértelműen a halálozási arány az oltatlanok között magas, és a koronavírus a fiatalabb korosztály között is szed áldozatokat, ezért arra kér mindenkit, hogy ne kockáztasson, hanem a védőoltás felvételével segítsen ő is megelőzni a nagyobb bajt.