Meglátták a vadászok Öttömös külterületén, ezért egy rossz mellékúton menekülve fának ütközött.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinek, aki vadászokat meglátva túl nagy sebességgel kezdett menekülni és balesetet szenvedett.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított megbízói 4, magát szír állampolgárságúnak valló személyt juttattak át illegálisan Magyarország területére. A férfi Öttömös külterületén november 22-én 13 óra körül  – röviddel azt követően, hogy egy szerb honosságú autóval az országba belépett – felvette az illegális határátlépőket. A férfi ezután észlelte, hogy a vadászok meglátták, ezért nagy sebességgel egy rossz minőségű dűlőútra hajtott, majd egy fának ütközött. Az ütközés következtében az autó kigyulladt, míg az illegális határátlépők közül hárman az erdőbe futottak, negyedik társukat és a gyanúsítottat pedig a rendőrök állították elő.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója ma,  telekommunikációs eszközzel megtartott ülésen fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest