A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei kriminalisztikai oktató kabinetet hoztak létre Szegeden. A bázis célja, hogy a rendőrség munkatársai mellett, a rendészeti és jogi felsőoktatásban résztvevő hallgatók is fejleszteni tudják kriminalisztikai tudásukat.

A kriminalisztikai oktató kabinetet ma, ünnepélyes keretek közt adta át a két együttműködő, Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Görög Márta egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem, Állam-és Jogtudományi Karának (ÁJTK) dékánja.

Köszöntőjében a főkapitány hangsúlyozta: a szakkabinet átadása is mutatja, hogy folytatódik az egyetem és a főkapitányság között több éve elkezdődött együttműködés. A bűnüldözés és a jogászi hivatás folyamatos és szakszerű képzést, önképzést és fejlődést követelő, gyakorlatérzékeny szakma. Az oktató kabinet a szakmaiság figyelembevételével készült, a rendészettudomány és a jogtudomány elméleti és gyakorlati ötvözésével – tette hozzá Polyák Zsolt dandártábornok. Görög Márta kiemelte: mind a Szegedi Tudományegyetem, annak Jogi kara, illetőleg a rendőr-főkapitányság elkötelezett a tudás, a tudástranszfer, a tapasztalati tudás mellett. És elkötelezett a tehetséggondozás és az együttműködés mellett.

A szakmai műhely a kriminalisztika szinte teljes spektrumában igyekszik a célközönség részére realisztikus, beállított oktatótermekkel segítséget adni egy mélyebb ismeretszint megszerzéséhez.

Kialakítottak és berendeztek két vagyon elleni, egy élet elleni bűncselekmények és egy rendkívüli halálesetek helyszíneit bemutató termet, egy bűnügyi technikai laboratóriumot, egy szemináriumi helyet, valamint két krimináltaktikai oktatótermet.

Az oktató kabinet alaprendeltetése, hogy a jogászhallgatóknak, és a rendőrség állományának támogassa a gyakorlati és elméleti képzését, szakirányú ismereteinek bővítését.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest