Bár még csak harmadik napja tart a kormány által szervezett oltási akcióhét Csongrád-Csanád megyében is, az első két nap máris nagy volt az érdeklődés – tájékoztatta lapunkat Juhász Tünde kormánymegbízott, a megyei oltási munkacsoport vezetője – olvasható a Promnád24 cikkében.

November 22. és 28. között – oltási akcióhetet indított a kormány kórházi oltópontokon, a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében.  Csongrád-Csanád megyében öt oltóhelyen lehet hozzájutni a vakcinához, a szentesi, a vásárhelyi és a makói kórházban, emellett a deszki kórház Török utcai rendelőjében, illetve a szegedi egyetemi klinika Vasas Szent Péter utcai rendelőiben is megemelt oltási kapacitással jelöltek ki oltóhelyeket.

Regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni, első, második és harmadik körös oltásra is, és ötféle vakcina áll a rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Juhász Tünde kiemelte, az első két nap tapasztalata azt mutatja, nagyon nagy az érdeklődés, rengetegen érkeznek oltakozni, minden korosztályból, fiataloktól idősekig.

A helyszínen egy regisztrációs lapot kell kitölteni, vinnünk kell magunkkal a TAJ-kártyánkat, személyi igazolványunkat, és természetesen maszkban kell érkeznünk – tette hozzá a megyei oltási munkacsoport vezetője, aki mindenkit arra biztat, oltassa be magát, mert csak a védőoltás tud segítséget, védelmet nyújtani és érdemi támogatást adni a járvány megfékezésében

Minden nap reggel 7 órától este 7-ig várják az oltást felvenni szándékozókat, az oltóanyag kiválasztásában pedig az oltóorvos segítségét is kérhetjük.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest