Maroslelén pénteken, Apátfalván szombaton, míg Pitvaroson, Földeákon, Királyhegyesen vasárnap gyújtják meg az első gyertyát. A képen: Horváth Lajos királyhegyesi polgármester gyújtott gyertyát a tavalyi ünnepségen.

Apátfalván, a faluházban szombaton délután adventi kézműves foglalkozás kezdődik, nem csak gyerekeknek. A résztevők készíthetnek koszorút (s azt haza is vihetik), színezhetnek koszorút és adventi naptárt és egyebeket, és még uzsonnát is kapnak.

Fél 5-kor a székelykapunál gyújtják meg az első adventi gyertyát, ünnepi műsort ad a Szent Mihály templom kórusa. 5 órakor pedig már a szentmise kezdődik a templomban.

Földeákon vasárnap délután 4 órakor, a Szent László parkban gyújtják meg az első adventi gyertyát, s tart megemlékezést a római katolikus egyház. Az ünnepi alkalomkor szeretetvendégségre várják a helybélieket, ami forralt bort, szaloncukrot jelent.

Egy héttel később, azaz december 5-én délután 3-kor ugyanitt gyújtják meg a második adventi gyertyát, a Hetednapi Adventista Egyház közreműködésével. Ez alkalommal tűnik fel a falumikulás, aki kisvonatozásra vár mindenkit. A szeretetvendégség, azaz a forralt bor, szaloncukor és tea most sem marad el.

Királyhegyesen az önkormányzat szervezésében gyújtanak adventi gyertyákat a művelődési ház előtt. Az elsőt vasárnap délután 4 órakor, majd ugyanebben az időpontban lobban fel a következő három gyertya lángja december 5-én, december 12-én és december 19-én is. Az ünnepségen közreműködnek majd a Hegyesi Dalkör, a Csurgó Hagyományőrző Néptánccsoport és a helybéli gyerekek.

Maroslelén már pénteken délután 4 órakor megkezdődik az adventi ünnepségsorozat a kézműves műhellyel, fél 6-kor az adventi műsorban szenteli fel a betlehemet és az adventi koszorút Laczkó István plébános. Molnár Orsi és Szombathy Peti adventi műsora után pedig meggyújtják az első adventi gyertyát, a maroslelei könyvtár előtt.

Pitvaroson a művelődési ház előtt este 6 vasárnap gyújtja meg az első adventi gyertyát Radó Tibor polgármester és Kasuba Róbert plébános.

Aki a községben szeretné ha 0-14 éves gyermeke a december 5-i gyertyagyújtáson a Mikulástól kapjon csomagot, annak Mikulásjegyet kell kérnie, legkésőbb december 3-ig a községházán. Aki ráadásul ki is színezi a jegyet, az plusz ajándékot is kap. Az ünnepségsorozatot a község a szlovák és a roma nemzetiségi önkormányzat mellett a Nagyboldogasszony plébánia, valamint az Evangélikus egyházközség támogatja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest