Ötvenhat határsértő és egy 27 éves embercsempész, az éjszakai határmérleg. Fotó: police.hu.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve tegnap 20 óra 30 perckor 20 illegális migránst tartóztattak fel Kübekháza külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 22 órakor 10 illegális migránst tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai közül egy fő szír, a többiek afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei ma 0 óra 5 perckor 17 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve hajnai 2 óra 20 perckor Zákányszék külterületén ellenőriztek egy szerb honosságú Opel Astra típusú gépjárművet. Az autóban a szerb állampolgárságú sofőr mellett kilenc, magát egyiptomi, iráni és iraki állampolgárnak valló határsértő tartózkodott. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A 27 éves sofőrt az egyenruhások előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest