Egyedüliként a megyében kapták meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerését, három évig viselhetik a címet, amelyhez 1,5 millió forint támogatás is járt.

2017 óta lehet pályázni a Kincses Kultúróvoda címre, amellyel az Emberi Erőforrások Minisztériuma többek között az intézmények nemzeti hagyományok, nemzeti kultúrkincs átadásában végzett munkáját ismeri el, tudtuk meg Börcsökné Balázs Mártától, aki már 24 éve vezeti a kiszombori Karátson Emília Óvodát, amelybe jelenleg 112 gyermek jár.

Az idei pályázaton Csongrád-Csanád Megyén belül egyedül a kiszombori óvoda kapta meg a címet, amelyet három évig viselhetnek. Egy szakmai programsorozatuk megvalósítására emellett 1,5 millió forint támogatást is kaptak.

– Rendkívül magasszintű munkát végeznek az óvoda dolgozói, ennek is köszönhető, hogy elnyerhették ezt a címet, nagyon büszke vagyok rájuk. – hangsúlyozta portálunknak a település polgármestere.

Szirbik Imre hozzátette: az önkormányzat mindig igyekszik a lehető legtöbb fejlesztés megvalósítására az intézményben, az óvoda jelenleg is egy komoly beruházás előtt áll, amelyben többek között az udvari részen egy előtetőt építenek ki, energetikai felújítást és padlózat cserét is elvégeznek mintegy 40 millió forintból.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest