Mától, egészen jövő hétfőig a Faluház aulájában látható a helyi értékeket bemutató tárlat, melyet ma délelőtt nyitottak meg. Fotó: Apátfalvi Faluház.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat egy pályázat révén a megye hét járásában mutatja be a megyei értéktárat, melyek a települések helyi értékeit vonultatja fel. A ma, az Apátfalvi Faluházban megnyílt, s jövő hétfőig látható kiállításon két üvegvitrinben a megyei értékek, így a Pick szalámi, a makói hagyma, a Herz szalámi, a piros paprika, a tápéi gyékényszövés, Szent Györgyi Albert munkássága, a csongrádi borvidék, a hízott libából készült termékek.

A harmadik tárlóban a megyei értéktárba bekerült kilenc apátfalvi érték: az apátfalvi fehér hímzés, a Langó-kápolna, az archaikus népi imák, az apátfalvi deszkaoromzat, Bartók Béla 1906-os apátfalvi népdalgyűjtése, a Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar tevékenysége, a kelt bodag, a cigányok kenyere, az apátfalvi festett bútor és a Bíbic-könyvek láthatók. Mégpedig a szervező jóvoltából igencsak szembetűnő helyen, a faluház aulájában.

A kiállítást Vargáné Nagyfalusi Ilona, az Apátfalvi Értéktár Bizottság elnöke nyitotta meg, majd Tariné Tóth Hajnalka, a Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar vezetője játszott citerán, Szekeres Ferenc polgármester köszöntötte a megnyitó résztvevőit és a helyi értékőrzés jelentőségéről osztotta meg gondolatait.

A vándorkiállítás célja, hogy szinte valamennyi településre eljussanak ezek az értékek és a helyiek is megismerjék, milyen gazdag is Csongrád-Csanád megye értéktára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest