A lopás vétsége és más bűncselekmények miatt indult ügyben jogerősen 2 év fegyházbüntetésre ítélték azt a többszörös visszaeső férfit, aki női fehérneműt lopott.

A vádirat szerint a férfi 2020. augusztus 12-én bement a komáromi üzletbe, ahol az eladó éppen egy vásárlóval foglalkozott. A férfi az eladó pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva az üzlet kirakatából elvett két darab fehérnemű szettet, onnan futva távozott. Az eladó a tolvaj után sietett, felszólítására a férfi az összesen  26 000 forint értékű fehérneműket visszaadta.

A férfi 2020. augusztus 23-ra virradóan egy bábolnai parkolóban két gépkocsit rongált meg, mert azokból cigarettát akart lopni, az egyikben 55 000 forint, a másikban 33 000 forint kárt okozott. Az elkövető 2020. augusztus 23-án a hajnali órákban egy ácsi családi ház udvarára ment be, és onnan ellopott egy 29 .000 forint értékű kerékpárt.

A férfi  2020. augusztus 27-én délután 2 és augusztus 31-én reggel   között az ácsi óvoda épületébe az ablak benyomása útján jogtalanul behatolt és az egyik csoportszoba íróasztalából  eltulajdonított  300 forintot. Szeptember 6-án kora reggel erőszakot alkalmazva jogtalanul bement egy ácsi családi házba, és onnan a sértett felszólítására sem volt hajlandó elmenni.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság a férfit 2 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest