És a Táncsics utca felújításáról is érdeklődtek Drimba Tibor polgármester mai, az idén utoljára tartott fogadóóráján. A képen a Táncsics utca Dózsa György utca felőli torkolata.

Szeretnék a marosleleiek, ha Szegedről Maroslelére, Óföldeákra, Földeákra, Makóra indulna 22 óra 40 perckor egy járat, mely alaposan megkönnyítené, lehetővé tenné, hogy az említett kistelepülésen lakók három műszakba bejárjanak dolgozni a megyeszékhelyre. Drimba Tibor, aki feljegyezte a kérést, portálunknak elmondta, hogy az igény évek óta fennáll, de a Volán a tavaly decemberi járatsűrítésekor éppen a kért időpontra nem állított be buszt.

Egyébként reggel is olyan kis busz közlekedik a megyeszékhelyre, hogy a maroslelei diákok már szeptember elsején nem nem fértek fel rá.

A leei könyvtárban tartott polgármesteri fogadóórán a helyi, azaz belterületi útfelújításokról is érdeklődtek. A polgármester elmondta, a Magyar Falu Programba bekerült éppen a közel két kilométeres Táncsics Mihály utca szakaszokban történő felújítása.

Az önkormányzat egyébként igyekszik rendbe tenni a község belterületének útjait. – Azt azonban tudni kell, hogy az áprilisban benyújtott pályázatokban szereplő költségek azóta sokkal magasabbak lettek. Az elmúlt körülbelül másfél hétben nyolc kivitelezővel is tárgyaltam – tette hozzá a polgármester azzal, hogy ettől függetlenül négymillió forintért foltoznak/kátyúznak majd a faluban, körülbelül másfél héten belül…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest